onsdag 9 februari 2011

Ungsbakad lax med currytäcke

Eftersom jag älskar lax så har jag alltid 4 fina filéer i frysen som bara väntar på att bli omhändertagna. Denna enkla rätt hittade jag på Allt om Mat och resultatet blev smaskens!!

Placera laxen i en ungssäker form, hacka lite purjolök och strö den över laxen.
Blanda 2dl lätt creme fraiche, 1dl Mjölk, ca 1tsk Curry, 1 (stor) pressad vitlöksklyfta och salt & peppar till en kräm. Ringla snyggt ut denna utsökta kräm över laxfiléerna.. även ett krm vitpeppar.
Strö ca 1dl riven Västerbottenost (finns på påse) som avslut och kör in i ugnen (225 grader) i 15-20 minuter.
Koka ris och någon grönsak för sig (tex broccoli) och servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar