Jag har faktiskt ätit massa scones och massa bacon. Det är just det som är det smarriga i englands matkultur.
Jag funderar på att göra scones i helgen. Jag äter mina helst med vispat smör och marmelad. Medan man i England enligt traditionen äter dem med double wiped cream som är en seg tjock grädde och det tillsammans med röd sylt.
4 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
1 1/2 tsk Bakpulver
50 g Smör
1 dl Mjölk
3/4 dl Vispgrädde
Pensling:
2 msk Vispgrädde
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet.
Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Dela och servera dem varma med vispat smör, crème fraiche eller grädde och sylt/marmelad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar