tisdag 22 februari 2011

Engelska scones!

Jag är hemma nu! Jetlagen har lagt sig och nu är jag mer än redo att inspirera er med min resa på engelska landsbygden!

Jag har faktiskt ätit massa scones och massa bacon. Det är just det som är det smarriga i englands matkultur.

Jag funderar på att göra scones i helgen. Jag äter mina helst med vispat smör och marmelad. Medan man i England enligt traditionen äter dem med double wiped cream som är en seg tjock grädde och det tillsammans med röd sylt.


4 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
1 1/2 tsk Bakpulver
50 g Smör
1 dl Mjölk
3/4 dl Vispgrädde
Pensling:
2 msk Vispgrädde

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet.
Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Dela och servera dem varma med vispat smör, crème fraiche eller grädde och sylt/marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar