söndag 6 mars 2011

Sandras goda filmjölksbröd.

Nu har jag satt igång en ny laddning filmjölksbröd. Fullt med korn, kross, nötter och frukt.
Det blir så smarrigt!


Nu var det ju så simpelt också. Hade allting hemma från förra gången och så det gick undan. Tar ju bara tio minuter att svänga ihop. Däremot ska det ju puttra i ugnen i 1 timme och 40 minuter. Men då gör man ju annat!


Torrvaror
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross (eller annan kross)
1 dl vetegroddar
1.5 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
4 msk brödkryddor
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
1 dl valnötter
1 dl torkade tranbär
Degvätska
1 l filmjölk, gärna ekologisk
0.5 dl brödsirap

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
3. Tillsätt filmjölken och sirapen.
4. Smöra och bröda två 1.5 liters avlånga brödformar.
5. Fördela smeten mellan dessa.
6. Grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
7. Efter ungefär en timme kan du behöva lägga över ett bakplåtspapper så att inte ytan bränns vid.



Voilá!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar